Κυπαρισσία: Απατεώνας "έφαγε" 1 εκατομμύριο ευρώ από ξυλουργό με υπογραφή...Λανγκάρντ

2015-05-22 17:40

Ενας Κυπαρίσσιος ξυλουργός ξεπουλήθηκε σε δανειστές και τράπεζες πληρώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ σ' έναν Αθηναίο ο οποίος του έταζε ότι θα τον έκανε συνέταιρο στις μεγάλες επιχειρήσεις του.

Ο ξυλουργός, με τη βεβαιότητα ότι θα πάρει πίσω τα δανεικά -κι αγύριστα όπως αποδείχτηκε- ξεκίνησε το Μάιο του 2006 να δίνει μικροποσά στον κατηγορούμενο, ο οποίος παρουσιαζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας του εξωτερικού και του εμφάνιζε πλαστά χαρτιά με την υπογραφή της... Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Κυπαρίσσιος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του φερόμενου ως απατεώνα και των 2 συνεργών του, που ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οπως κατέθεσε λοιπόν, ο... επιχειρηματίας τον πλησίασε μέσω ενός φίλου για μια εξυπηρέτηση «που αποδείχτηκε η μεγαλύτερη ηλιθιότητα της ζωής του», όπως ο ίδιος ο μάρτυρας είπε ενώπιον του δικαστηρίου. Ξεκίνησε έτσι με ένα ποσό 10.000 ευρώ, για να εξυπηρετήσει τον «επιχειρηματία» μέχρι να αποδεσμεύσει η τράπεζα τα λεφτά του. 

Κατηγορούμενη είναι επίσης μια γυναίκα από την Αθήνα, σύντροφος του δήθεν επιχειρηματία - για την οποία ο μάρτυρας είπε ότι τον προέτρεπε να δώσει τα λεφτά κι ο σύντροφός της θα του τα επέστρεφε. Επίσης κατηγορείται ένας ακόμη Αθηναίος, ο οποίος υπέγραψε ως εγγυητής στο Αστυνομικό Τμήμα, σε μια χειρόγραφη απόδειξη του «επιχειρηματία» ότι πήρε τα 10.000 ευρώ από τον ξυλουργό. 

Για να γίνει πιο πειστικός ο υποτιθέμενος μεγαλοεπιχειρηματίας, είχε δείξει μια πλαστή επιταγή 83 εκατ. δολαρίων που υποτίθεται πως θα την εισέπραττε από ελληνική τράπεζα. Πέρασαν όμως δύο χρόνια, και το Μάιο του 2008 ο ξυλουργός τού είχε δώσει συνολικά 1 εκατ. ευρώ - ενώ συνέχισε να τον δανείζει μέχρι και το 2012... παρόλο που στο μεταξύ είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του! 

Εκτός από τον μάρτυρα που κατέθεσε χθες, με πολιτική αγωγή παρίσταντο στο δικαστήριο άλλοι 2 μάρτυρες οι οποίοι έχουν κινηθεί νομικά ενάντια στην τριάδα των κατηγορούμενων - ενώ στη δικογραφία ως θύματα απάτης περιλαμβάνονται συνολικά 8 άτομα.

 

Πηγή: eleftheriaonline.grΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/65263-apatewnas-lagkarnt